Vad kännetecknar en bra rapport?

Innehållsförteckning

Vad kännetecknar en bra rapport?

Vad kännetecknar en bra rapport?

För att läsaren ska få förtroende för för- fattaren är dessutom språklig korrekthet, lämplig struktur, en utförlig referenslista samt korrekta källhänvisningar avgörande. Rapporter kan se olika ut och i denna lathund har vi försökt att ge en generell beskrivning av hur en rapport kan se ut.

Vad räknas som en rapport?

Det finns många olika varianter av rapporter – tekniska rapporter, vetenskapliga rapporter, labbrapporter, projektrapporter m.m. Det finns också rapporter där man presenterar en plan eller ett förslag. Rapporter kan bland annat användas för att sprida information eller som underlag för beslut. De kan vara olika långa.

Vad ska en teknisk rapport innehålla?

Kortfattat presentera innehållet i rapporten: syfte, teori, metod, resultat och slutsats (max ½ sida) och den ska placeras efter titelsidan. Sammanfattningen ska hjälpa läsaren att snabbt få grepp om vad rapporten handlar och om han/hon har för nytta av att läsa hela rapporten.

Hur skriver man en intervju i en rapport?

Strukturerade intervjuer används i det fall som det är viktigt att alla intervjupersoner besvarar samma frågor. Semistrukturerade intervjuer används när man vill utgå ifrån ett antal övergripande frågeställningar men där följdfrågorna anpassas utifrån vad intervjupersonen svarar.

Relaterade inlägg: