Hur luktar Linoljesåpa?

Innehållsförteckning

Hur luktar Linoljesåpa?

Hur luktar Linoljesåpa?

Den doftar svagt och friskt av gurka och melon trots att ingen parfym är tillsatt. Men lukta inte direkt från förpackningen - det luktar då helt annorlunda. Eftersom doften är svag så försvinner den ganska snabbt. Men varje gång man vädrar så kommer den magiska friska doften fram igen!

Vad innehåller gul såpa?

Hampan gjorde såpan grön. I norra Sverige användes däremot animaliska fetter, vilket gjorde såpan gul. Dessa traditioner sitter djupt rotade och många skulle aldrig köpa en såpa av en annan färg än den de är vana vid. Idag tillverkas Grumme Såpa av renaste tallolja, som ger en naturlig gul färg.

Vilken Linoljesåpa?

Linoljesåpan liknar gulsåpa, men väldig bra för alla träprodukter. Linoljesåpa innehåller överskottsolja som vårdar och återfettar trä. Linoljesåpa framställs genom förtvålning av linolja. Här kan du köpa linoljesåpa från Jordklok.

Är Linoljesåpa Överfettad?

Den kännetecknas av en gyllengul färg, hög fetthalt och en naturlig doft. Fördelar med linsåpan är att den är baserad på linolja som är en sk. heltorkande olja, vilket i praktiken innebär att ännu mer olja blir kvar i såpan när den försåpats, en sk. överfettad såpa.

Relaterade inlägg: