Varför luktar pappersbruk bajs?

Innehållsförteckning

Varför luktar pappersbruk bajs?

Varför luktar pappersbruk bajs?

Sulfatmassafabrikerna är kända för att de luktar "sulfat". Det som luktar är bland annat olika svavelhaltiga gaser, till exempel svavelväte och metylmerkaptan. Sulfitmassafabrikerna släpper ut andra svavelhaltiga gaser som luktar "illa" på ett annat sätt.

Vad är det som luktar i Norrköping?

Just nu rivs den stora gasklockan i hamnen, och det luktar bensen från området. Den stora gasklockan innehåller en flytande produkt med höga halter bensen. Lukten uppstår när produkten sugs bort och jorden, som är också innehåller bensen, grävs upp. Lukten är inte farlig, bara otrevlig.

Vad luktar i Skutskär?

Alla som passerat Skutskär i tåg eller bil har känt lukten som jämförts med både bränt kattpiss och fis. Lukten kommer av de svavelhaltiga gaserna i utsläppen från fabriken.

Varför luktar det illa i Grums?

Vissa säger att det luktar skit; andra att det luktar pengar. I själva verket är det lukten från svavelväte och ett antal organiska svavelföreningar som ibland ger en kännbar och typisk lukt på och kring pappersbruket här i Grums.

Varför luktar det bajs i Norrköping?

Den är i dag fylld med jord som innehåller tjära. Då kommer det att lukta stenkolstjära i ett par veckor från hamnen. Lukten kommer att försvinna när saneringsarbetet är avslutat och massorna är bortkörda. Det blir under senvintern.

Relaterade inlägg: