Vilka olika certifikat kan du utbilda dig till om du går på elprogrammet inriktning elteknik?

Innehållsförteckning

Vilka olika certifikat kan du utbilda dig till om du går på elprogrammet inriktning elteknik?

Vilka olika certifikat kan du utbilda dig till om du går på elprogrammet inriktning elteknik?

Genom dina individuella val har du möjlighet att få högskolebehörighet direkt på programmet. Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer inriktningen elteknik kan vara installationselektriker, hisstekniker, hissmontör, eltekniker, kontaktledningstekniker och larmtekniker.

Vilka ämnen behövs för elektriker?

För 2018 var snittlönen för: Elektriker 32 600 kr, Servicemontörer 34 400 kr och snittet för de som jobbar på ackord är 37 500 kr/månad.

På vilka skolor i Umeå kan jag plugga till elektriker och vad heter programmet och inriktningen?

El- och energiprogrammet på Dragonskolan är ett yrkesprogram som vänder sig till dig som vill arbeta med system för automatiserad produktion, datorer och kommunikation, elinstallationer eller energi-, miljö- och vattenteknik.

Vilka kurser läser man på el?

Du lär dig om elektroteknik, datorteknik och teknik för drift och underhåll. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel automationstekniker inom fastighet, industri eller process.

Varför ska man välja el och energiprogrammet?

Det här programmet passar dig som är tekniskt intresserad och gillar att arbeta praktiskt. Du lär dig att försörja och stödja samhällsviktiga basfunktioner som produktion, installation och distribution av el-, energi- och vattensystem.

Är el och energiprogrammet bra?

Efter att ha gått programmet kan du till exempel jobba med energi, el eller vatten. Du har alltid möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet även på yrkesprogram. Här får du förslag på yrken som kan vara passande efter att ha läst El- och energiprogrammet!

Relaterade inlägg: