Vad läser man till barnskötare?

Innehållsförteckning

Vad läser man till barnskötare?

Vad läser man till barnskötare?

I kurserna för utbildningen barnskötare/elevassistent får du bland annat lära dig om kommunikation, konflikthantering, människors olika levnadsmiljöer, att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera aktiviteter. I utbildningen ingår även grundläggande vård- och omsorg.

Hur söker man till barnskötare?

För att bli antagen till en yrkesutbildning via Komvux behöver du vara 20 år och godkänd i svenska eller svenska som andraspråk samt matematik på grundläggande nivå. Du ska också vara skriven i en kommun som har utbildningar genom Medlearn. Du hittar information om våra skolor här eller hos din hemkommun.

Vad gör en Specialistbarnskötare?

Specialistbarnskötare är en ny kvalificerad yrkesroll som fyller kompetensgapet mellan barnskötaren och förskolläraren. Du får specialiserade kunskaper om exempelvis barns lärande, digitala arbetssätt, IKT som hjälpmedel, grupprocesser, didaktiska lärmiljöer och systematiskt kvalitetsarbete.

Hur många poäng är Barnskötarutbildningen?

Barn- och fritidsutbildning 900 poäng Barnskötarutbildningen är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar inom för- skola, skola och fritidsverksamhet. Nivå A+B är grundutbildningen och är på ungefär ett år.

Var finns Barnskötarutbildning?

De flesta barnskötarutbildningarna går att studera på komvux (vuxenutbildning) men det finns även barnskötarutbildningar vid yrkeshögskolor och folkhögskolor.

Vad är skillnaden mellan barnskötare och elevassistent?

Som barnskötare och elevassistent hjälper du barnen den första biten av vägen i livet. ... Som barnskötare arbetar du oftast med detta på en förskola. Som elevassistent arbetar du i grundskolan med att hjälpa elever som behöver extra stöd för att kunna följa med i undervisningen.

Är det svårt att utbilda sig till barnskötare?

Utbildning till barnskötare kan man få på Barn- och fritidsprogrammet eller på Komvux. På Komvux prioriteras de med minst utbildning varav det kan vara svårt att få gå en barnskötarutbildning där om man har en gymnasieexamen. Ett liknande yrke är förskolelärare som kräver högskoleutbildning.

Hur länge är utbildning?

Längden på universitets- och högskoleutbildningar anges i högskolepoäng (hp). Om du pluggar på heltid under ett år (40 veckor) får du 60 högskolepoäng. En termins studier är alltså 30 högskolepoäng. En kandidatexamen får du efter tre års heltidsstudier, vilket ger dig 180 högskolepoäng.

Hur jobbar du som barnskötare?

  • Som barnskötare jobbar du med att hjälpa barn att utvecklas genom lek och andra stimulerande aktiviteter. Barnen du tar hand om kan vara mellan ett och sex år gamla. Yrket barnskötare passar dig som är tålmodig, kreativ och gillar att jobba med barn och deras utveckling.

Vilken utbildning krävs för att bli barnskötare?

  • Vilken utbildning krävs för att bli Barnskötare. Barn- och fritidsprogrammet på gymnasieskolan (3 år) kan vara en lämplig utbildning om man vill inrikta dig mot arbete inom barnomsorgen. Utbildning finns även inom Komvux på vissa orter.

Hur kan barnskötare arbeta vid barnavdelningar?

  • Barnskötare med påbyggnadsutbildning kan arbeta vid barnavdelningar och BB-avdelningar på sjukhus samt vid institutioner för syn- och hörselskadade barn och ungdomar. För att arbeta vid barnavdelningar krävs dock ofta att man har undersköterskekompetens och påbyggnadsutbildning för arbete med sjuka barn.

Relaterade inlägg: