Vad lär man sig i hemkunskap?

Innehållsförteckning

Vad lär man sig i hemkunskap?

Vad lär man sig i hemkunskap?

Till exempel grunderna för matlagning, roliga och enkla recept, hur man använder matlagningsredskap, grunderna för tvätt och vad tvättsymbolerna betyder, mycket om reklam, fakta om kravprodukter och ekologiska varor, miljö, vad man ska tänka på när man handlar, och så vidare.

Varför hemkunskap?

Hemkunskapen ger den grundläggande kunskap som behövs och att det är lätt och går fort att laga mat bara man kan och att man måste planera sin ekonomi.

Vad tjänar en Hemkunskapslärare?

36 200 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur blir man HKK lärare?

Utbildning till lärare med inriktning mot hem- och konsumentkunskap finns inom högskola/universitet, på lärarprogrammet. Ämnet "hem-och konsumentkunskap" kombineras vanligtvis med något annat ämne tex med samhällskunskap, svenska eller matematik. Utbildningen är normalt 4,5 år på heltid.

Har man hemkunskap i 6 an?

slutet av årskurs 6 Eleven kan tillaga enkla måltider och genomföra andra uppgifter som hör samman med måltiden, och gör det med viss anpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och redskap på ett i huvudsak fungerande och säkert sätt.

Relaterade inlägg: