Vilka är de bästa sjukhusen i Sverige?

Innehållsförteckning

Vilka är de bästa sjukhusen i Sverige?

Vilka är de bästa sjukhusen i Sverige?

Vinnarsjukhusen Capio S:t Görans sjukhus, Västerviks sjukhus och Universitetssjukhuset Örebro. Västerviks sjukhus återkommer i år som etta i den mycket jämna kategorin för mellanstora sjukhus, som Dagens Medicin definierar som sjukhus med dygnetruntöppen akut med förlossning.

Vilka sjukhus är bäst?

Här är landets bästa sjukhus – hela topplistan

  • Universitetssjukhuset Örebro. Norrlands universitetssjukhus. Universitetssjukhuset i Linköping. Karolinska universitetssjukhuset. ...
  • Värnamo sjukhus. Höglandssjukhuset Eksjö Västerviks sjukhus. ...
  • Oskarshamns sjukhus. Capio S:t Görans sjukhus. Norrtälje sjukhus.

Vilka sjukhus är störst i Sverige?

Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är Sveriges största sjukhus och ett av de större i norra Europa. Verksamheten hade en omsättning på 17,2 miljarder kronor 2018.

Vilket sjukhus är bäst i Stockholm?

​Utmärkelsen Bästa sjukhuset 2019 går till: Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm i klassen mindre sjukhus (sjukhus utan förlossning, men med akut öppen dygnet runt). Oskarshamns sjukhus blir tvåa i rankningen och Sollefteå sjukhus trea.

Vilket sjukhus är störst i Stockholm?

Capio S:t Görans Sjukhus är ett akutsjukhus för vuxna patienter, beläget på Kungsholmen. Sjukhuset är Stockholms mest centralt belägna akutsjukhus och ett av landets största räknat till antalet akuta patienter.

Vilket är Europas största sjukhus?

Clinical Center of Serbia. I Belgrad ligger världens tredje största sjukhus, vilket gör det till Europas största sjukhus. Det är ett universitetssjukhus som totalt sett består av ungefär 50 byggnader och har en total golvyta på ca. 280 000 kvadratmeter.

Relaterade inlägg: