Vad lånar folk till?

Innehållsförteckning

Vad lånar folk till?

Vad lånar folk till?

Nytt badrum, nytt kök, bil eller båt eller varför inte nya soffor. Det är några exempel på vad vi lånar pengar till. ... Det genomsnittliga beloppet på de nya lånen är 163 000 kronor per år. De främsta argumenten för att motivera en ökad belåning är att bostaden har ökat i värde och att ränteläget är lågt.

Hur mycket lånar svenskarna?

Så här blev topplistan:

  • Köp av bil, 40 procent.
  • Renovering av hem, 22 procent.
  • Finansiering av andra lån, 8 procent.
  • Köp av annat fordon, 6 procent.
  • Semesterresa, 5 procent.
  • Renovering av fritidshus, 3 procent.
  • Köp av båt, 2 procent.

Hur belånad är svensken?

Så, summa kardemumma, hur belånad är den genomsnittlige svensken? Baserat på statistik från SCB för mars 2018 så är svaret cirka 380 00 kronor per person om vi slår ut lånen över samtliga personer.

Har svenskar mycket lån?

Hur mycket lån har en genomsnittlig svensk? Om man räknar med alla som bor i Sverige ligger snittbelåningen på 380 000 kronor. Men om vi i stället bara räknar med de personer i Sverige som är i arbetsför ålder, det vill säga mellan 16 och 65 år, ligger snittbelåningen på 621 000 per medborgare.

Hur många tar privatlån?

Bolånetagare tecknar större privatlån Två av tre bolånetagare tecknade ett lån på över 50 000 kronor under 2018, bland de utan bolån var det endast en av tre. Det var också dubbelt så många bolånetagare, än de utan bolån, som tecknade ett privatlån på över 100 000 kronor.

Hur belånade är stockholmare?

Fler amorterar efter hårdare krav Rapporten visar också att stockholmarna amorterar mest av sin disponibla inkomst jämfört med övriga landet. Idag beräknas genomsnittsskulden per hushåll i Stockholm vara kr. Men då är även andra konsumtionslån inräknade.

Hur mycket lån per person?

Hushållens lån per capita I slutet av 2019 låg den svenska skulden på knappt 39 000 euro per invånare. Det motsvarar ungefär 427 000 svenska kronor. Samma siffra för Danmark är ungefär 620 000 svenska kronor, alltså nästan 200 000 kronor mer per capita.

Relaterade inlägg: