Vad äter folk till frukost?

Innehållsförteckning

Vad äter folk till frukost?

Vad äter folk till frukost?

8 av 10 svenskar äter frukost varje dag och då framför allt smörgås, yoghurt eller fil och ägg. Det framkom också att 92 procent av personer över 60 år äter frukost varje dag medan 71 procent av personer under 30 väljer frukosten som dagens första mål.

Vad äter man till frukost i Sverige?

I Sverige innehåller en frukost vanligen någon form av varm dryck, såsom kaffe eller te, eller en kall, som mjölk eller juice, med smörgås och pålägg som ost, charkprodukter, tubpålägg och marmelad.

Vad ska man inte äta på morgonen?

Här är 10 saker som du gör bäst i att undvika till frukosten! Yoghurt innehåller mycket nyttigheter som proteiner och kalcium, men om du har en tendens att bli gasig och svullen i magen är det inte ett bra val. Många är nämligen känsliga för laktos så varva produkten med till exempel gröt eller laktosfri yoghurt.

Vad man åt på 1800 talet?

Ofta var fisken, särskilt sillen, saltad, men man åt också torkad och färsk fisk, till exempel gädda, lax, torsk, id, braxen och nejonöga. Fläsk och annat kött saltades in efter slakten för att kunna hålla ett år framöver. Många hade också täppor där man odlade rovor, ärtor, bondbönor och kålrötter.

Relaterade inlägg: