Vad kan man ge små kattungar?

Innehållsförteckning

Vad kan man ge små kattungar?

Vad kan man ge små kattungar?

Det finns fördelar med både våtfoder och torrfoder för kattungar, men det är du själv och din kattunge som avgör om du ska ge det ena eller det andra. Eller en blandning av både våtfoder och torrfoder. Fördelarna med torrfoder är att det alltid kan stå framme och kattungen kan själv välja när den vill äta.

Hur mycket ersättning till kattunge?

Kattungen behöver dagligen ca 25 ml KMR-lösning per 100 g kroppsvikt. Mängden mat bör fördelas på dygnets alla timmar. Kattungar 0-7 dygn bör utfodras var 2-3e timme, blandas 2 del vatten 1 del pulver. Kattungar över 7-21 dygn bör utfodras var 3-4e timme, blandas 2 delar pulver och 3 delar vatten.

Hur ofta ska katter äta Blötmat?

Din katt är utformad för att äta lite och ofta – om du kan utfodra den flera små mål per dag, bra! Om du ger den våtfoder eller om din livsstil inte tillåter det passar två mål om dagen bra för de flesta katter.

Hur mycket Blötfoder ska en kattunge ha?

Låt inte maten stå framme hela tiden utan servera mat 3-4 gånger per dygn. Kattens magsäck är ganska liten, så en lämplig portion våtfoder för de flesta katter är cirka tre teskedar per gång. (Men tänk på att det här är individuellt och beror på vad som ingår i din katts dagliga kost.)

Relaterade inlägg: