På vilken årstid kan man plocka svamp?

Innehållsförteckning

På vilken årstid kan man plocka svamp?

På vilken årstid kan man plocka svamp?

De flesta svampar plockas under hösten, mellan augusti-oktober. Skogens guld kantareller är dock ett undantag som börjar sin säsong redan i juni och juli.

Var kan man plocka svamp i Stockholm?

Här kan du plocka svamp runt om i länet

  • Nackareservatet.
  • Sätraskogens naturreservat, Sätra.
  • Majroskogen, belägen mellan Svedmyra och Gubbängen.
  • Älvsjöskogen.
  • Årstaskogen.
  • Flatens naturreservat.

Kan man plocka svamp i?

Att plocka svamp i plastpåse riskerar att svampen mosas och det kan lätt börja växa bakterier. Ta gärna med dig en svampkniv också. Då kan du grovrensa jordiga svampar direkt i skogen.

Finns det svamp i skogen?

Men även på Västkusten är nu trattkantarellerna och blek taggsvamp sakta men säkert på gång. ... Dicte Helmersson, svampkonsulent som framför allt plockar sin matsvamp i nordöstra Skåne, rapporterar att trattkantarellerna var sena även där – men nu finns det gott om dem. På Gotland finns det också svamp i skogen just nu.

Var kan man plocka svamp i Uppsala?

På cykelavstånd från Uppsala finns t. ex Lunsen, Nåsten, Hammarskogsområdet, Herrhagen, Storskogen, Halmbyboda. Det kan nog vara mycket folk i en del av områdena, men de är ju å andra sidan relativt stora så söker du bara dig bort från stigar och vägar borde du kunna hitta fina ställen.

Var kan man plocka svamp i Skåne?

I flera av våra strövområden finns det goda chanser att hitta svamp. Tidig höst kan du hitta gula kantareller i t ex de norra delarna av Fulltofta strövområde inne i den gamla granskogen. Även i Frostavallen och Vedema finns det chans att se kantareller, likaså Karl-Johan och taggsvamp.

Relaterade inlägg: