Vad menas med toppdomän?

Innehållsförteckning

Vad menas med toppdomän?

Vad menas med toppdomän?

En TLD, kort för top level domain, eller toppdomän, är det sista segmentet av ett domännamn – den del som kommer efter den sista punkten.

Vad står net för?

net är en generisk toppdomän i Domännamnssystemet för namngivning av datorer på Internet. ... net även en romanisering av det ryska ordet "нет" ("njet", betyder "inte"), som används för protestsajter och liknande.

Vad är domänadress?

Det är oftast organisationens namn och ett standardwebbsuffix som dittföretag.com eller universitetet.edu. Låt säga att din domän är ditt-företag.com och du har webbplatsen www.ditt-företag.com och e-postadressen info@ditt-företag.com. Du kan använda ett domännamn som du redan äger.

Vilka toppdomäner har Norge?

NO är den officiella toppdomänen för Norge. Både norska företag och privatpersoner kan registrera . NO domännamn. .

Vad är .NET standard?

NET Framework: för hemsidor, tjänster och applikationer i Windows. Xamarin / Mono: för mobilen. . NET Standard: ett gemensamt bibliotek för alla ovanstående.

Vad används .NET till?

NET-plattformen används bland annat för att skriva olika typer av applikationer, så som webbapplikationer, företagsapplikationer och desktopapplikationer.

Hur fungerar domäner?

Domännamnssystemet kopplar samman domännamnet med den aktuella ip-adressen för just det namnet. Ett domännamn kan alltså pekas om till olika virtuella eller fysiska lagringsplatser på internet. Det är DNS som gör att domännamnen inte slutar fungera när information byter plats eller ägare.

Relaterade inlägg: