Vad menas med TB1?

Innehållsförteckning

Vad menas med TB1?

Vad menas med TB1?

Täckningsbidrag 1 (TB 1) visar netto efter att direkta produktionsrelaterade kostnader är betalda. Däremot är inte underhållskostnader för byggnader och räntekostnader på rörelsekapital inräknat. Täckningsbidrag 2 (TB2) visar nettot efter att samtliga rörliga särkostnader är betalda.

Vad är tb0?

Täckningsbidrag (TB) är ett nyckeltal som visar med hur mycket en viss produkt bidrar till att betala kostnader som är gemensamma för alla produkter. ... Täckningsbidrag är ett beräknat värde som visar med hur mycket en viss produkt bidrar till att betala gemensamma kostnader.

Vad betyder Ttb?

Täckningsbidraget för en grupp av produkter, eller för ett företags samtliga produkter, kallas totalt täckningsbidrag (TTB). ... Det totala täckningsbidraget visar därmed hur mycket en viss produkt bidrar med till att betala samkostnaderna.

Vad använder man Bidragskalkylering till?

Bidragskalkyl är en företagsekonomisk kalkyl som används för att till exempel räkna fram täckningsbidrag och nyckeltal. I kalkyleringsmodellen tas endast hänsyn till särkostnader, eller rörliga kostnader. Vid bidragskalkylering belastar man bara kalkylobjektet (produkten) med dess särkostnader.

Relaterade inlägg: