Hur kan man definiera begreppet hälsa?

Innehållsförteckning

Hur kan man definiera begreppet hälsa?

Hur kan man definiera begreppet hälsa?

För någon betyder hälsa att vara frisk. För en annan att ha en fungerande vardag och till exempel kunna arbeta. Världshälsoorganisationen, WHO, beskriver hälsa som ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. Socialstyrelsen använder WHO:s definition, som antogs redan 1946.

Vad kallas sådan hälsa som har att göra med kroppen?

Fysisk hälsa. Mental hälsa. Emotionell hälsa, möjlighet att känna och ge uttryck för olika känslor och utveckla känslomässiga relationer med andra. Psykosocial hälsa, stöd från familj och vänner och möjlighet att prata med och utöva aktiviteter med andra.

Hur beskriver man en livsstil?

Livsstil är hur livet levs, och utgörs av en uppsättning attityder, värden, praktiker, preferenser och livsinnehåll som personer väljer själva, men som delas av en grupp.

Hur påverkas livsstilen av träning?

All form av rörelse påverkar din kropp positivt Regelbunden rörelse stärker musklerna, som i sin tur skyddar leder och skelett. Det ökar också din rörlighet och balans som i sin tur minskar risken för fallskador och benbrott. Att röra på sig påverkar också vikten, blodfetter, blodtryck och blodsocker i rätt riktning.

Relaterade inlägg: