Var en stor drake?

Innehållsförteckning

Var en stor drake?

Var en stor drake?

En del drakar var inte större än stora ormar och tjocka som manslår, andra var betydligt större och kunde blockera en flod med sin kropp. Drakarna skulle vara som ormar men så förskräckligt stora, och de kunde resa sig på rumpen […] Det var en gubbe, som talte om han var ute i Halland på odling.

Vad betyder en drake?

Drakar kan beskrivas som stora orm- eller ödleliknande, ofta flygande, djur. ... Den är en symbol för visdom, makt, lycka och harmoni, draken har ofta en pärla, vari dess makt ligger. De kinesiska drakarna saknar vanligen synliga vingar och har en ormliknande kropp.

Var kan man köpa drakar?

Här hos Lekakademin kan du köpa en lång rad av olika sorters flygdrakar. Här finns både delta drakar, box drakar, drakar med en eller två linor, styrbara flygdrakar, foil drakar utan stavar och flygdrakar med väldigt långa svansar.

Hur stora är drakar?

Under medeltiden var drakar ett slags samlingsbegrepp för större reptiler i allmänhet och ofta syftar det på en storvuxen orm. Vissa drakar har stora vingar, andra är vinglösa. Vissa drakar kan prata eller spruta eld, andra kan inte. Vissa är bara några meter långa medan andra drakar är flera mil långa.

Relaterade inlägg: