Hur förklarar man CrossFit?

Innehållsförteckning

Hur förklarar man CrossFit?

Hur förklarar man CrossFit?

De flesta crossfitpass baseras på antingen tyngdlyftning (ryck och stöt), gymnastik (som pullups, chins eller träning i romerska ringar), övningar med egen kroppsvikt (burpees, armhävningar) eller kondition som rodd och löpning. Under många av passen är flera av delarna med och sätts ihop för att öka intensiteten.

Vad betyder TC i CrossFit?

Tummen ska läggas runt stången och de andra fingrarna ska läggas över tummen. WOD – Workout Of The Day, alltså dagens träningspass. Handstående och Handstand Pushups (handstående armhävningar) är vanliga övningar inom CrossFit.

Vad betyder RM i CrossFit?

Repetitions Maximum (RM) 1RM står för det maximala du kan lyfta, det du orkar lyfta en gång. 5RM står för det du orkar lyfta 5 gånger, men absolut inte 6. 1RM marklyft skulle alltså vara det tyngsta du kan ta i marklyft.

Vad är en CrossFit box?

En CrossFit-box är inte som ett vanligt gym. Här lär du känna de andra på passen och du träffar nya vänner. Vi har också sammankomster och fester utanför träningspassen. Under passen hjälper vi varandra, hejar på och håller humöret och kämpaglöden uppe.

Vad tränar man på CrossFit?

Fettförbränning, kondition, styrka och smidigheten Du ökar förbränningen, konditionen, styrkan och smidigheten. Benstommen, hormonbalansen och ämnesomsättningen förbättras också och du får mer energi. Och allt detta, samtidigt som du är tidseffektiv och får träningen gjord snabbt.

Vad kostar CrossFit?

I introduktionskursen består av två utbildningstillfällen à tre timmar. Den kostar 1000kr för medlemmar (att du minst har ett aktivt månadskort) eller 1650kr för dig som inte är medlem.

Vad är en chipper i Crossfit?

Chipper: en WOD där du gör väldigt många repetitioner av en övning innan du går vidare till nästa. Angie är ett exempel på en chipper.

Vad betyder Chipper crossfit?

Idag var det dags för en chipper, det vill säga ett pass där man gör många repetitioner av en övning, byter övning och gör många repetitioner av den och så vidare. Ofta sjunker antalet i takt med att övningarna blir tyngre.

Vad är en Frivändning?

Frivändning är en övning som utvecklar din explosivitet och styrka i underkroppen, och har länge varit en stapelvara när det kommer till kompletterande styrketräning för andra idrotter. Den typ av frivändning där mest vikt är möjlig att lyfta, är den där du fångar stången i en djup knäböjsposition.

Hur gör man CrossFit?

Tidseffektiv träning Högintensiv träningar betyder att du tränar på mellan 85–100 procent av din maxpuls, men under kortare tid. Det funkar både med konditionsövningar och styrkeövningar, men sker oftast i en kombination. För bästa resultat ska du träna 2–3 gånger i veckan i 10–30 minuter.

Relaterade inlägg: