Vad menas med en hint?

Innehållsförteckning

Vad menas med en hint?

Vad menas med en hint?

Ett ord som smugit sig in i svenskan, sannolikt från det myckna TV-tittandet på serier från USA. På svenska heter det att man ger någon "en vink" dvs en ledtråd.

Kan du ge mig en hint?

Det billigaste priset för Kan Du Ta En Hint just nu är 369 kr....Produktinformation.
Antal spelare4 - 99 spelare
GenreLärande, Turbaserat, Charad …
TypKortspel, Gissningsspel
Reseversion (kompakt version)Nej
RegelspråkSvenska, Engelska, Norska …

Vad menas med en uppmaning?

Uppmaning betyder i stort sett samma sak som tillsägelse.

Vad är en RYL?

Ryl, Chimaphila umbellata, är ett slags småbuske (ris eller mikroxyl). Den är del av rylsläktet och familjen ljungväxter. Den användes tidigare som medel mot reumatism.

Kan vi ta en HINT?

Spelet innehåller 600 nya kort med titlar som 'Stora uppfinningar', 'Typiska tatueringar' och 'Nordiska deckarförfattare'. För att få dina vänner att gissa på orden på korten kan du antingen mäta dina krafter i de klassiska kategorierna Charader och Tala, eller kasta dig ut i de helt nya Figurer och Låta.

Kan du ta en HINT betyg?

Test och betyg av HINT Sällskapsspelet HINT har testats 14 gånger och fått ett sammanlagt testbetyg på 85%. Här nedanför kan du se samtliga test och dess betyg och även hitta länkar till testen för att läsa recensionerna av spelet. ... om ett spel har fått "4/5" i betyg så räknas detta om till 80 (%).

Hur skriver man en uppmaning?

Använd dig av uppmaningar. Prova att skriva ”Jag vill…” och använd texten som kommer efter det. Var hellre tydlig än spexig. Det ska inte finnas utrymme att missuppfatta texten.

Vad betyder uppåt?

Uppåt betyder ungefär detsamma som norrut.

Vad menas med bröl?

Bröl betyder i stort sett samma sak som rytande.

Är ej Kattguld?

Kattguld är ett nedsättande uttryck för något som förefaller äkta och värdefullt, men inte är det. Ett uttryck med liknande betydelse finns i det franska språket, "l'or des fous". Ursprunget till detta härrör sig från 1500-talet då den franske upptäcktsresanden Jacques Cartier kom till Kanada.

Relaterade inlägg: