Vad betyder jourhavande läkare?

Innehållsförteckning

Vad betyder jourhavande läkare?

Vad betyder jourhavande läkare?

Behöver du träffa en läkare, men har svårt att ta dig hemifrån kan du få besök av en jourläkare. Jourläkarna gör hembesök på kvällar, nätter och helger, när vårdcentralen har stängt. ... Jourläkaren kan hjälpa till med ungefär samma sjukdomar och skador som du kan få hjälp med på en vårdcentral eller en närakut.

Vad betyder jourtelefon?

Jourverksamhet (av franska jour, "dag") är serviceverksamhet som under utannonserad tid står i beredskap för den klient som behöver den. Det kan vara under dagtid, nattetid eller dygnet runt. En telefonjour är en telefonitjänst som är tillgänglig på detta sätt.

Vad är en bakjour?

Bakjour har på uppdrag av verksamhetschef att ansvara för medicinsk ledning och arbetsmiljö inom aktuell verksamhet under jourtid. Verksamhetschefen ansvarar för att de läkare som arbetar som Bakjourer känner till och är väl införstådda med innehållet i denna rutin.

Kan man få hem en läkare?

Om du behöver komma till en vårdcentral eller akutmottagning, men har svårt att själv ta dig dit kan du hembesök av läkare. Hembesök är i första hand till för äldre och personer som har flera sjukdomar. Familjer med barn som är sjuka kan också hembesök när de av olika anledningar har svårt att besöka vården.

Är jour pensionsgrundande?

Vilken lön är pensionsgrundande? All utbetald lön räknas in, alltså även jour- och beredskapsersättning. Vid föräldraledighet, sjukskrivning eller tid till fackligt förtroendeuppdrag räknas lönebortfallet som pensionsgrundande lön.

Vad menas med jourtid?

Med jourtid menas att du befinner dig på din arbetsplats och väntar på att vid behov utföra arbete. Reglerna för ersättning och jourtid kan variera.

Relaterade inlägg: