Varför användes skyttegravar på västfronten?

Innehållsförteckning

Varför användes skyttegravar på västfronten?

Varför användes skyttegravar på västfronten?

Skyttegravarna grävdes inte i raka linjer utan gick i sicksack på olika sätt. Orsaken till det var att förhindra en fiende som trängde in i skyttegraven att skjuta fritt åt alla håll och effekten av handgranater blev också reducerad. Botten av graven var vanligtvis belagt med träplankor.

Vad menas med västfronten?

Västfronten skapades vid första världskrigets utbrott 1914 då den tyska armén började invadera Luxemburg och Belgien och fick sedan militär kontroll över viktiga industriregioner i Frankrike. ... Offensiven stoppades och ententen startade en offensiv som till slut tvingade tyskarna att kapitulera.

Vad menas med östfronten?

Östfronten var en krigsskådeplats i Central- och Östeuropa under första världskriget. Termen är i kontrast till västfronten. Trots geografisk separation påverkade händelserna på de två krigsskådeplatserna varandra starkt.

Vad innebar Skyttegravskriget?

Skyttegravskrig är en sorts krig där båda de stridande arméerna har stillastående försvarslinjer. ... De förekom bland annat under amerikanska inbördeskriget (1861–1865) och rysk-japanska kriget (1904–1905) och nådde sin kulmen i brutalitet och blodspillan på västfronten under första världskriget (1914–1918).

Relaterade inlägg: