Vad är anstånd Skatteverket?

Innehållsförteckning

Vad är anstånd Skatteverket?

Vad är anstånd Skatteverket?

Ansök om rätt anstånd Genom en kortare tids anstånd får du tillfälle att skaffa fram pengar genom att till exempel sälja tillgångar. Det finns även ett tillfälligt anstånd för företag som drabbas av coronaviruset och som behöver skjuta upp betalning av arbetsgivaravgifter, avdragen skatt och moms upp till ett år.

Vad är Skatteanstånd?

Samlad information: Företag kan få anstånd med betalning av arbetsgivaravgifter, preliminär skatt på lön och moms. Det gör att företag som är seriösa, sköter sin ekonomi och inte har större skatteskulder kan stärka sin likviditet. Anstånden infördes den .

Kan man delbetala en skatteskuld?

Du kan dela upp betalningen eller betala allt på en gång. Du kan betala med Swish eller med bankgiro. En inbetalning med Swish kommer att synas på ditt skattekonto inom tre bankdagar, men beloppet kommer att bokföras på skattekontot samma dag som du gör swish-betalningen.

Hur många anstånd kan man söka?

Du kan maximalt få anstånd med sju redovisningsperioder för inbetalning av arbetsgivaravgifter och avdragen skatt.

Hur länge kan man få anstånd med moms?

Möjligheten att få anstånd gäller om du ska lämna in momsdeklarationen under perioden 27 december 2019–17 januari 2022. Om ditt räkenskapsår slutar den 30 juni kan du få anstånd för redovisningsperioden juli 2018–juni 2019 eller redovisningsperioden juli 2019–juni 2020.

Relaterade inlägg: