Varför blöder jag från underlivet?

Innehållsförteckning

Varför blöder jag från underlivet?

Varför blöder jag från underlivet?

Mellanblödningar kan vara ett tecken på att du fått en infektion i underlivet, som till exempel klamydia. Får du även ont i magens nedre del kan det bero på att du fått en infektion i äggledarna. Infektioner i underlivet måste behandlas. Oftast får du antibiotika.

Vad är en metrorragi?

Med mellanblödning (metrorragi) avses enstaka (eventuellt återkommande i varje cykel) blödning mellan två normala menstruationer. Begreppet anger inte om blödningen är riklig eller sparsam, bara att den kommer acykliskt. Orsaker till mellanblödning: Graviditet (normal eller patologisk).

Vad betyder olaga blödning?

Metrorragi, mellanblödning är blödning som kan vara stor eller liten och kommer på ”fel” tid, mellan mensperioderna, enstaka eller upprepade gånger. Vanligt med mindre blödning i olaga tid i början av p-pilleranvändning eller första månaderna med hormonspiral.

Varför levrat blod vid mens?

När du blöder lite är mensen oftast brunaktig eftersom blodet hinner torka lite på vägen ut ur slidan. Så kan det vara i början och i slutet av mensen. När du blöder mer är blodet rödare. Då kan du också få klumpar i mensen, det beror på att blodet klumpar ihop sig på vägen ut.

Varför får man bruna flytningar?

Brunaktiga flytningar kan vara tecken på en infektion eller en obalans i underlivet, något som kan behöva behandlas. Om du/ni inte redan testat er för klamydia är detta också något som rekommenderas vid småblödningar.

Kan man få en liten blödning vid ägglossning?

Det är vanligt att blöda lite dagarna precis före och efter mensen. Du kan också blöda lite när du har ägglossning. Det beror oftast inte på något som är fel. Du som är gravid eller kan vara gravid och har fått en blödning kan läsa mer om det i texten om blödningar under graviditeten.

Varför får jag bara lite mens?

En del kan till exempel få en liten blödning när de har ägglossning. Graviditetsskydd som innehåller hormoner kan också göra att du blöder mellan mensen. Mellanblödningar kan också bero på att dina egna hormoner är lite ur balans, det är ofarligt och brukar rätta till sig av sig själv.

Vad är Ovulationsstörningar?

Oregelbunden menstruationscykel som ibland är kortare, ibland längre, eller mensen saknas helt, tyder på en ovulationsstörning. Då är det skäl att söka sig till undersökning, i synnerhet om det är aktuellt med graviditetsförsök.

Är det farligt med utebliven mens?

Vid utebliven mens kommer mensen inte alls under flera månader. Det kan bero på olika orsaker, men ett graviditetstest kan vara ett bra sätt att utesluta att det inte beror på att man blivit gravid. I de flesta fall beror utebliven mens på orsaker som inte kräver behandling.

Relaterade inlägg: