Har postlåda?

Innehållsförteckning

Har postlåda?

Har postlåda?

Postlådan ska sitta med öppningen 90–110 cm över marken och vänd mot vägen, till exempel på en stolpe eller på utsidan av ett staket eller en häck. Vi rekommenderar en postlåda med måtten minst 250 mm bred, 130 mm djup och 340 mm hög. Då kan brevbäraren dela ut de flesta typer av försändelser direkt i din låda.

Vad är det för skillnad på brevlåda och postlåda?

Brevlåda är en behållare avsedd för postförsändelser. En brevlåda tillhör ett postföretag, varvid de postförsändelser som lämnas i brevlådan sorteras och vidarebefordras av postföretaget till adressatens postlåda, postbox, fastighetsbox eller brevinkast.

Vilken postlåda?

När indelningen av brev i första och andra klass upphör i början av nästa år, kan du lämna alla inrikes brev som är försedda med frimärken i blå brevlådor avsedda för 1:a klass. Om det endast finns en gul brevlåda, läggs alla slags försändelser i den.

Måste man ha en postlåda?

Nej det finns inga skyldigheter lagstadgade för en fastighetsägare gällande postlådor. ... En brevbärare är skyldig enligt postlagen att dela ut postförsändelser.

Var köper man en postlåda?

Hos Jula hittar du många typer av postlådor – från de klassiska brevlådorna av plast till låsbara modeller, markpostlådor för veckopost och paketpostlådor.

Vad får postas i brevlåda?

Posten sorterar sedan försändelser och brev för leverans till postlåda, postbox, brevinkast eller något liknande. Allt som ska skickas går inte att lägga i en brevlåda. Går det inte i brevlådan får man i stället vända sig till ett postombud som kan ta emot det.

Vilken färg på postlådan?

Hej, Innan du målar din brevlåda bör du först tvätta den med Alcro grovrent för att få en ren och bra yta för målning, finns det metallrena ytor så bör de grundas med Alcro metallprimer. Sedan målar du 2 ggr med Alcro Mekanlack Aqua i valfri kulör.

Var hittar jag närmaste brevlåda?

Du vet väl att du på Eniros kartor snabbt och enkelt kan se var din närmaste brevlåda finns och när brevlådan töms? Du väljer ”Brevlådor” från menyn till höger på Eniros kartor och genast får du en tydlig översikt över brevlådorna i vårt avlånga land. Klicka på önskad brevlåda och ta del av all nödvändig information.

Vilken färg på postlåda?

Med en låda som matchar färgen på huset, blir intrycket extra snyggt. Brevlådor i plåt passar funkishus och hus med putsad fasad. Allra roligast är det förstås med en unik och personlig brevlåda. På landet kan det passa med en handmålad låda, som lyser av sol och grönska.

Relaterade inlägg: