Hur mycket får man i ersättning från Alfa-kassan?

Innehållsförteckning

Hur mycket får man i ersättning från Alfa-kassan?

Hur mycket får man i ersättning från Alfa-kassan?

Grundersättning baseras på antal arbetade timmar och är maximalt 510 kronor och lägst 255 kronor per ersättningsdag. Om man får grundersättning från Alfa-kassan utan att vara ansluten betalar man en administrationsavgift på 7 kronor per utbetald ersättningsdag.

Kan man få ersättning från Alfakassan?

För att kunna få ersättning ska du uppfylla både grundvillkoren och arbetsvillkoret. Du kan antingen grundersättning eller inkomstbaserad ersättning. Vilken typ av ersättning du har rätt till beror bland annat på om du är ansluten till oss. Ersättningen är skattepliktig och räknas som pensionsgrundande inkomst.

Hur betalas a kassa ut?

Ersättningen från a-kassan betalas ut varje torsdag och för att få pengar måste man tidrapportera i Mina sidor. För att få utbetalningen snabbast möjligt måste man tidrapportera senast måndag kväll. Då får man pengar torsdag samma vecka. Vill man ha månadsutbetalningar skickar man in fyra tidrapporter på en gång.

När får jag min ersättning?

Utbetalning varje vecka Vi betalar ut ersättning på torsdagar. Det innebär att du får utbetalning varje vecka om du skickar in en tidrapport i taget. Om du vill ha din ersättning utbetald var fjärde vecka kan du välja att skicka in fyra tidrapporter i taget.

Vad kostar det att vara med i Alfa-kassan?

Att vara ansluten till Alfa-kassan kostar 150 kronor i månaden. Du kan välja att betala din månadsavgift antingen via autogiro eller mot faktura.

Vad krävs för att få ersättning från a-kassa?

Vad krävs för att få ersättning från a-kassa?

  • Du har jobbat i minst 6 månader med minst 60 timmar per kalendermånad under det senaste året.
  • Du har jobbat i minst 420 timmar under 6 sammanhängande månader, med minst 40 timmar i var och en av de 6 månaderna under det senaste året.

Hur skriver jag ut mig från Alfakassan?

För att avsluta din anslutning hos oss ska du anmäla om utträde. Det gör du enkelt och smidigt via vår e-tjänst Min anslutning. Du får utträde tidigast sista dagen samma månad som vi får in din anmälan. Önskar du utträde annat datum än sista i månaden ska du kontakta oss för mer information.

När betalar kommunal A-kassa ut?

Vi betalar ut ersättning en gång i månaden. Utbetalningarna görs på torsdagar i slutet av varje månad med några få undantag då vi har utbetalning på en fredag.

Relaterade inlägg: