Är Chokladskära perenn?

Innehållsförteckning

Är Chokladskära perenn?

Är Chokladskära perenn?

Chokladblomman kallas så för att den har en djup och vackert rödbrun färg på blommorna och när det är varmt doftar de faktiskt starkt av choklad!

Hur trivs Chokladblomman?

Den trivs i lucker och näringsrik jord. Plantavstånd 20–30 cm. Vattna regelbundet och låt jorden torka upp lite emellan. För mycket vatten kan få växten att ränna iväg och bli gänglig, medan för lite vatten får bladen att gulna och bladlöss kan sätta sig på den stressade plantan.

Hur sköter man Chokladblomma?

Det viktiga är att inte vattna när den står kallt! Står den varmare så måste den ha lite vatten, men vill absolut inte få det blött kring rötterna när den är i vila. Den behöver även ljus om den står i plusgrader. Märker att den även blir för gänglig om den får för mycket vatten under sommaren.

Är Jätteverbena perenn?

Jätteverbena är egentligen en flerårig, perenn, växt och i de varmaste delarna av landet kan den övervintra eller fröså sig – på sina håll till och med rikligt. I andra delar av landet får jätteverbena betraktas som ettårig – och är då en av de allra mest tacksamma ettåringarna att odla.

Vad passar ihop med Chokladblomma?

Chokladskäran som också kallas för chokladblomma doftar kakao och är en mycket fin sommarblomma. Jag tycker den är finast som solitär, men går naturligtvis att blandas med tex, alunrot, rosa sommarljus och palettblad. Jag får ofta höra att den slokar och vissnar strax efter plantering.

Kan man spara Chokladblomma?

Ska jag bara spara själva knölen eller jord och kruka som nu är ganska blöt? Ta in din chokladblomma innan frosten tar den. Enklast är det om du lyfter in hela krukan med växt och allt och låter den stå torrt och svalt.

Relaterade inlägg: