Vad passar med klematis?

Innehållsförteckning

Vad passar med klematis?

Vad passar med klematis?

Vid samplantering med perenner bör du välja sådana som har stadiga stjälkar som kan bära upp klematisrankorna. Perfekt är kransveronika, stockros, citronsolros och liljor. Tänk på att perennen och klematisen ska ha samma blomningstid.

Vad Samplantera med klematis?

Övrigt: Eftersom rotsystemet trivs i skugga är klematis perfekt att samplantera med marktäckande växter som perenner. De gillar också att svinga sig upp i andra växter som gamla fruktträd eller barrväxter. Klematis är vackra som snittblommor.

Varför vissnar min klematis?

Klematis kan angripas av vissnesjuka, en svampsjukdom som angriper i stambasen och stryper vatten och näringstillförseln så plantan dör. ... Nyplanterade klematis som växer starkt kan få obalans i vatten-näringstillförsel så plantan ej 'orkar ' längre utan vissnar ner.

Vilken gödsel till klematis?

Klematis, framförallt de storblommiga sorterna, vill ha god tillgång på vaen och näring. Gödsla tidigt på våren med brunnen stallgödsel 2l eller hönsgödsel 1dl som myllas ner i jorden. Använd flytande chrysan för riktigt snabb effekt.

Vad kan man plantera framför klematis?

Sen vill de gärna ha det svalt kring rötter och stam. Därför sätter man gärna någon perenn växt framför om de står i solen. Annars kan man plantera dem bakom en sten eller mur eller annat.

Relaterade inlägg: