Hur ofta ska man olja in altanen?

Innehållsförteckning

Hur ofta ska man olja in altanen?

Hur ofta ska man olja in altanen?

Optimalt är om utomhustemperaturen är mellan 10-20°C och det är molnigt. Direkt solljus gör att oljan hinner torka innan den hunnit sugas in i träet, molniga dagar är därför bäst.

Hur lång tid tar det för olja att torka?

Efter 30 minuter kan du torka bort överflödig olja som inte sugits upp av träet. Välj Ädelträolja för hårda träslag som ek och teak. Här kan du torka bort överskottsolja efter cirka 20 minuter. Tänk på att alltid följa rekommendationerna på burken.

När ska man olja impregnerat trä?

Du kan behandla eller måla tryckimpregnerat virke när fukthalten är lägre än 16% i träet och när de ämnen som finns i impregneringen urlakats. Det brukar vara först efter att det stått uppsatt en säsong. Detta gäller för behandling av både ert golv och det staket som är gjort av tryckimpregnerat virke.

Måste man olja trädäck varje år?

Vill du skydda ett tryckimpregnerat trädäck eller altan helt från fukt måste du således olja in det med jämna mellanrum. Oljans effekt avtar med tiden och då krävs det ny olja. I regel behöver du olja in det på nytt varje år om du vill att det bibehåller full fuktavvisande effekt.

När ska man olja in en ny altan?

Oljningen. När ytan både är ren och slipad är det dags för det roliga – att olja in altanen. Detta kan ske under såväl våren som sommaren, men vi rekommenderar dig att inte göra det under allt för soliga dagar då oljan riskerar att torka innan det hunnit torka in i träet.

Hur länge låta trall torka innan olja?

Ackes rekommenderar att man väntar minst 48 timmar innan man oljar, så att det torkat ordentligt. Regnar det eller är kallt så tar det förstås längre tid. Man kan vänta nån vecka mellan tvätt och oljning utan problem, men givetvis blir det ju smutsigare ju längre man väntar.

Hur lång tid tar det för altan att torka?

Vänta cirka 30 minuter och torka sedan bort överskottsolja med en trasa.

Hur länge ska oljan torka altan?

Torka bort överskottsolja Vänta cirka 30 minuter och torka sedan bort överskottsolja med en trasa. Glöm inte brandrisken när du arbetar med olja.

Vilken olja till terrass?

Hos alla butiker rekommenderas Cuprinols träolja för underhåll av altan och trämöbler av lättare träslag. För tyngre träslag som exempelvis ek så funkar dock inte Cuprinols träolja lika bra och då rekommenderas en kinesisk träolja istället.

Relaterade inlägg: