Kan man sätta lavendel på hösten?

Innehållsförteckning

Kan man sätta lavendel på hösten?

Kan man sätta lavendel på hösten?

Lavendel kan också sås utomhus i september till november i krukor eller på friland avsett för uppdrivning. Krukorna står kvar ute hela vintern och till våren har plantorna hunnit växa till sig. Läs gärna mer i Så här försår du perenner.

Kan man plantera perenner i oktober?

Perenner kan du fortsätta att plantera långt in i oktober i stora delar av landet (se lathunden nedan). Planterar du senare finns det en risk att plantan inte hinner rota sig och då kan jordklumpen skjutas upp ur jorden av tjälen.

Kan man plantera Syrenhortensia på hösten?

Kan man plantera en ny syrenhortensia i oktober? Om du inte bor i de högre zonerna så kan du mycket väl plantera den så länge det inte är tjäle och frostnätter. ... Täck marken med torra löv och granruskor så att tjälen inte går så djupt på ett tag ännu.

Kan man plantera lavendel i kruka?

Växtplats: Både i kruka och rabatt trivs lavendel bäst på solig plats och i kalkrik, gärna lite sandig och mager jord. Vatten och näring: Lavendel i kruka vattnar du så att jorden hålles lätt fuktig – aldrig blöt. ... När det våras, kan du plantera ut den i stor kruka eller rabatt.

När plantera perenner på hösten?

När hösten infaller är en definitionsfråga i vårt avlånga land. Men början av september är en lämplig planteringstid i hela Sverige. Då är luften svalare, men jorden är fortfarande varm. – Jag tycker att man kan plantera perenner fram till mitten av oktober.

Hur sent på året kan man plantera perenner?

Perenner kan planteras under hela växtsäsongen men bör inte planteras för sent på hösten då de behöver etablera sig ordentligt innan kylan kommer.

När ska man plantera syrenhortensia?

De flesta syrenhortensior planteras under blomningstiden. Då är det lättast att välja sort. De planteras på en solig/halvskuggig plats i mullblandad fuktighetshållande jord, gärna med ett lägre PH-värde. De är fina som solitärbuskar eller i grupp, men även som häck och avgränsning.

När planterar man syrenhortensia?

Syrenhortensian bildar en upprättväxande buske med stora cremevita, konformade blomklasar som är dekorativa även på vintern. Den har ett brett växtsätt och blir mellan 1,5-2 meter hög och 1-2 meter bred. Blommar rikligt juli till september.

Relaterade inlägg: