Vilket språk pratas i Slovakien?

Innehållsförteckning

Vilket språk pratas i Slovakien?

Vilket språk pratas i Slovakien?

Sedan är slovakiskan officiellt språk i EU. De västliga och centrala dialekterna, vilka talas i upplandet kring Bratislava, är förståeliga även för personer som talar tjeckiska. Slovakiska är nära besläktat med grannspråket tjeckiska, och förståelsegraden liknar den mellan danska och norska.

Vilka tre språk talar man i Slovenien?

I slovenskan finns isoglosser, såsom grammatiska och lexikala likheter, delade med västslaviska språk, speciellt med tjeckiskan och slovakiskan, vilket tyder på att slovenskan är en gammal "brygga" i ett dialektkontinuum mellan väst- och sydslaviska språkområden.

Vilket språk talar man i Tjeckien?

CzechCzechia / Official language Tjeckiska (čeština eller český jazyk) är ett västslaviskt språk som talas i Tjeckien. Det är nära besläktat med slovakiska.

Hur många lever i Slovakien?

Huvudstaden heter Bratislava och har en folkmängd på cirka 421 000 invånare, landet totalt har ungefär invånare. Slovakien bildades år 1993 när Tjeckoslovakien delades och är med i både EU och Nato. Slovakien har mycket att erbjuda en resenär.

Vad odlar man i Slovakien?

På grund av ett hårt klimat med kalla vintrar odlas tåliga grönsaker och växter såsom potatis, kål, lök och vitlök. Även om det inte växer i landet, importeras ris från andra länder. Andra grönsaker och frukter används likaså.

Relaterade inlägg: