Vad polerar man strålkastare med?

Innehållsförteckning

Vad polerar man strålkastare med?

Vad polerar man strålkastare med?

Använd ett grovt polermedel (rubbing), exempelvis TEROSON WX 159, med större slipverkan för att effektivt avlägsna defekterna. Applicera en liten mängd rubbing på strålkastarglaset och sprid ut medlet över hela ytan med polersvampen (avstängd maskin). Börja polera strålkastarglaset.

Hur polerar man upp lyktglas?

Det viktigaste när det handlar om polering av lyktglas är att ta bort all gammal klarlack. Slipa hela glaset noggrant med ett grovt sandpapper innan du går på med ett finare. Det är klarlacken som är boven i dramat. Den tål inte värme och solljus på samma sätt som ett lyktglas av riktigt glas.

Hur gör man rent billyktor?

Stenskott, insekter och nedbrytning gör att billyktornas glas blir matta och grumliga med tiden vilket ger sämre ljus. Med ett enkelt knep kan du lätt rengöra dina strålkastare. Sur vinäger tillsammans med alkaliskt bakpulver är ett klassiskt rengöringsmedel.

Vad kan man polera med?

Polera

  • Tvätta bilen noga och torka den sedan torr.
  • Se till att du har polertrasor, polermedel (rubbing och/eller polish), lackskydd (vax) och microfiberduk.
  • Studera lackens skick.

Kan man polera strålkastare?

Oftast finns två alternativ för strålkastarpolering, antingen vanlig polering eller våtslipning. Innan du sätter igång bör du avgöra vad du behöver göra på dina strålkastare. Om du inte behöver våtslipa kommer arbetet gå i ett nafs. Våtslipning tar lite längre tid och kräver större noggrannhet.

Hur polerar man plast?

Du börjar med att rengöra ytan du vill polera så att den är helt fri från smuts. Använd ungefär en tesked av medlet och gnugga in ytan du vill polera med en mjuk mikrofibertrasa. Är reporna i plasten extra djupa kan du ta hjälp av sandpapper med kornstorlek 2000.

Hur gör man när man Våtslipar?

När du ska våtslipa, bör du ha en oscillerande DA-maskin, med ett utkast på mellan 8 och 12 mm. I princip kan du använda vilken maskin som helst som har en bana med utkast inom detta, men du bör också ha steglös hastighets-reglering, och skruva ner hastigheten helt.

Relaterade inlägg: