Vad kallas invånare i Honduras?

Innehållsförteckning

Vad kallas invånare i Honduras?

Vad kallas invånare i Honduras?

Honduras
República de Honduras
Huvudstad (även största stad)Tegucigalpa
Officiellt språkspanska
DemonymHonduran
StatsskickRepublik

Vad är Honduras?

I söder avgränsas de av en smal kustremsa vid Fonsecabukten i Stilla havet. I norr övergår bergen till åsar, och landet slutar i en lång kust mot Karibiska havet. Namnet Honduras kommer från det spanska ordet hondo, som betyder djup.

Vilket klimat har Honduras?

Honduras ligger mitt i Centralamerika och är ungefär en fjärdedel så stort som Sverige. Landet som är bergigt har en lång, låglänt kust mot Karibiska havet i norr och en smal kustremsa mot Stilla havet i söder. Klimatet är tropiskt.

Vad exporterar Honduras?

Historiskt har ekonomin varit helt beroende av kaffe- och bananexport, men under 1990-talet breddades produktionen. Numera står utlandsägda sammansättningsfabriker, så kallade maquilas, i skattefria zoner för en stor del av exporten. Där produceras framför allt kläder som säljs till USA.

Vad heter huvudstaden i Honduras?

Tegucigalpa Honduras/Capitals

Vad har man för religion i Honduras?

Katolska kyrkan har traditionellt dominerat i Honduras och säger sig fortfarande företräda en majoritet av befolkningen. Men andelen protestanter har ökat snabbt och i en undersökning 2017 identifierade sig för första gången fler honduraner som protestanter än som katoliker.

Vad odlar man i Honduras?

Jordbruket var länge landets ekonomiska bas, men under 2000-talets första årtionde fick sektorn stå tillbaka för en kraftig tillväxt inom industrin. Kaffe och bananer var länge de viktigaste exportgrödorna, men bananodlingarna har under 2000-talet på flera håll ersatts av afrikansk palm.

Vilken världsdel tillhör Honduras?

Nordamerika Honduras/Continent

Hur stort är Honduras?

112 492 km² Honduras/Area

Vad importerar Honduras?

Sveriges import uppgick till 296 miljoner SEK samma år. De främsta svenska exportvarorna till Honduras är verkstadsprodukter och livsmedel. Den viktigaste importvaran är kaffe.

Relaterade inlägg: