Vad ska man ha på sig när man kör motorcykel?

Innehållsförteckning

Vad ska man ha på sig när man kör motorcykel?

Vad ska man ha på sig när man kör motorcykel?

CE-godkända mc-kläder ska vara märkta och ha skydd för axlar, armbågar, underarmar, knän och höfter. Ryggskydd skyddar bra även i jackans foder, men skyddar allra bäst om det sitter fastspänt på kroppen.

Kan du köra yrkesmässig trafik med en motorcykel?

1 § Denna lag gäller behörigheten att föra motorfordon, terrängmotorfordon, traktor och motorredskap. 2. fyllt 21 år och godkänts i körprov för sådan motorcykel. Behörighet att i yrkesmässig trafik för personbefordran föra personbil, lätt lastbil eller terrängvagn utmärkes i körkort med beteckningen TAXI.

Vad ska man ha under mc kläder?

Många handlare erbjuder ställ till ett bra pris samtidigt som du köper en motorcykel. Ett skinnställ ska sitta riktigt bra ef- tersom skinn töjer sig. Skyddskläder ska sitta så tajt som möjligt och bör provas med de kläder du normalt kommer att köra med under.

Är det olagligt att köra på bakhjulet?

Man kan dömas för vårdslöshet i trafik om man kört på bakhjulet eller framhjulet samt även få körkortet återkallat. Straffet för vårdslöshet i trafik är dagsböter och om det anses som grovt så kan det även ge fängelse i högst 2 år.

Får man köra 125cc med B-körkort i Sverige?

För att köra en lätt motorcykel med en slagvolym av högst 125 kubikcentimeter krävs idag minst körkortsbehörigheten A1. Man får idag inte med körkortsbehörigheten B framföra lätt motorcykel. Dock får man framföra moped klass I.

Relaterade inlägg: