Vilka jordbruksprodukter odlar de franska bönderna?

Innehållsförteckning

Vilka jordbruksprodukter odlar de franska bönderna?

Vilka jordbruksprodukter odlar de franska bönderna?

En tredjedel av Frankrikes yta utnyttjas till jordbruk men jordbruksmarken minskar gradvis. Samtidigt växer produktionen genom högre effektivitet, särskilt på storjordbruken. Frankrike är en av EU:s främsta spannmålsproducenter och hör till världens största producenter av vete.

Vad odlar man i södra Frankrike?

Vete dominerar spannmålsproduktionen, men man odlar också majs, korn och råg. Andra produkter är potatis och sockerbetor, frukt och grönsaker (Normandie och Bretagne, Loiredalen, Provence).

Vad åt bönderna på stormaktstiden?

Under 1700-talet hade man varken kyl eller frys så som vi har idag. Hur man förvarade sin mat och vad man åt skiljer sig därför från idag. Bönderna åt säsongsmat, vilket innebar att de åt mat som var aktuell för årstiden. För att kött, fisk, frukt och grönsaker skulle hålla sig längre saltade och torkade man maten.

Kan man odla grönsaker och bete i Frankrike?

  • Man odlar mycket grönsaker och bete i Frankrike men längre norrut passar det bättre med vete och annan säd som man planterar i Frankrike. Det finns också många som odlar vindruvor som man använder till att göra vin av. De flesta barn dricker vatten till maten de vuxna dricker oftast vin.

Hur många invånare finns i Frankrike?

  • Antal invånare: (2017) Huvudstad: Paris Geografi. Frankrike ligger i Västeuropa och är något större än Sverige till ytan. Norra och västra delen består av ett väldigt låglandsområde, med slätter som sluttar mot Atlanten och Nordsjön.

Vad är den europeiska delen av Frankrike?

  • Arealen för den europeiska delen av Frankrike är 551 500 km2. Frankrike ( franska: [fʁɑ̃s] ( lyssna ( info)) ), formellt Republiken Frankrike ( franska: [ʁepyblik fʁɑ̃sɛːz] ( lyssna ( info))) eller alternativt Franska republiken, är en republik i Västeuropa .

Vad är franska departement utanför Frankrike?

  • Frankrike består även av fem departement utanför Europa (Frankrikes utomeuropeiska departement): Franska Guyana med gräns mot Brasilien och Surinam, ögruppen Guadeloupe och ön Martinique i Västindien samt öarna Réunion och Mayotte öster om Madagaskar. Dessa departement utgör integrerade delar av Republiken Frankrike.

Relaterade inlägg: