Måste man ha försäkring på avställd mc?

Innehållsförteckning

Måste man ha försäkring på avställd mc?

Måste man ha försäkring på avställd mc?

Om du ställer av din mc i Vägtrafikregistret (VTR) innebär det att du inte längre kör med motorcykeln och behovet av trafikförsäkring och räddning upphör. Ditt behov av övriga delar i din halv- eller helförsäkring som till exempel stöldförsäkring upphör däremot inte och därför kan du inte säga upp dem.

Vilken försäkring till mc?

Du kan skydda din mc genom att teckna en halv- eller helförsäkring. Alla motorcyklar som inte är avställda ska vara trafikförsäkrade. Trafikförsäkringen är obligatorisk och den ersätter alla personskador samt sakskador som du orsakar andra i trafik med motorcykeln. Den ersätter däremot inga skador på din egen mc.

Varför är mc försäkring så dyr?

Det beror på att bolagen har olika skadestatistik och kan vara specialiserade mot vissa områden eller motorcyklar. Det går alltså inte att säga att ett bolag alltid erbjuder lägst pris på en försäkring. Du bör först titta på vilket skydd du vill ha och sen se över vilket bolag som ger önskat skydd till bäst pris.

Vad kostar det att ställa på en motorcykel?

När du ställer på ditt fordon måste du betala fordonsskatt (om ditt fordon inte är skattebefriat).

När blir MC försäkring billigare?

Faktorer som påverkar hur billig MC försäkringen blir Men även din ålder, vilket typ av motorcykel, skadefria år och vart du bor avgör vilket pris din MC försäkring får. Om du är med i något MC-klubb ger vissa försäkringsbolag billigare MC försäkring. Kolla upp om din klubb har rabatter hos något försäkringsbolag.

Relaterade inlägg: