Vilka får inte ta körkort?

Innehållsförteckning

Vilka får inte ta körkort?

Vilka får inte ta körkort?

Om du missbrukar eller är beroende av alkohol, läkemedel eller andra droger kan du inte få körkort förrän du har visat att du är nykter och drogfri under en längre tid. Om vi bedömer att det är nödvändigt, kan vi kräva att du tar prover och skickar in ett läkarintyg för att visa att du är nykter.

Hur länge blir man av med Lämpet?

När Transportstyrelsen beslutar att återkalla ett körkortstillstånd med anledning av att föraren begått ett trafikbrott kan spärrtiden variera mellan tre månader upp till tre år.

Hur fixar man lämplighetsintyg?

Körkortstillstånd utfärdas av Transportstyrelsen (www. transportstyrelsen). Det snabbaste sättet är att ansöka och betala direkt på internet (där hittar du också aktuella priser), men det går också bra att beställa blanketter hem till sin folkbokföringsadress.

Varför kan jag inte ta körkort?

Vad händer om man inte anses lämplig? Om vi bedömer att man inte bör ha körkort på grund av tidigare brott eller för att man inte är pålitlig när det gäller nykterhet kan man få avslag på sin ansökan om körkortstillstånd. ... Det innebär att vi bestämmer en tidsperiod då man inte kan få ett körkort.

Relaterade inlägg: