Hur påverkade blir vi av trender?

Innehållsförteckning

Hur påverkade blir vi av trender?

Hur påverkade blir vi av trender?

Syfte: Den textila klädmarknaden har under senare år expanderat och idag har mode en helt annan betydelse än vad det tidigare haft. Trender kommer och går allt snabbare och det blir allt viktigare för konsumenten och därmed företagen att följa med i rådande trender.

Hur skapas en trend?

Det finns huvudsakligen två sätt som trender uppstår: En skapas genom en Trickle-down effekt, där stora designers eller modehus lyfter fram en specifik stil eller ett plagg, som senare plockas upp av den övriga modebranschen. Dessa, ofta lyxiga looks, replikeras sedan av budgetmärken som når en bredare kundbas.

Vem sätter trender?

Många av de stora modehusen använder sig av tjänsten WGSN, som är ett företag som håller koll på trender och ger prognoser för kommande mode. De ger information om allt som rör mode, smink, trender, marknadsföring, kläder och annat som kommer att vara inne.

Varför förändras trender?

Globaliseringen ökar konkurrensen samtidigt som vi får ta del av nya idéer. Detta påverkar alla områden i samhället, och driver fram trender inom flera samhällsområden, inte minst kopplade till den ökade digitaliseringen och tekniska utvecklingen.

Hur påverkar modet samhället?

Med kläder kan man bland annat markera status, social tillhörighet och kön, och på detta sätt avgränsa sig från andra individer och samhällsgrupper. ... I människans sätt att använda kläder blir det tydligt att mode och trender har stor betydelse. Detta gör att kläder skiftar likadant som modet under tidens lopp.

Varför trendspaning?

Inom näringslivet måste man hålla koll på vad som händer i världen och hur samhället och marknaden utvecklas. Det kallas för trendspaning eller omvärldsanalys, och handlar i grunden om att förbereda sig för förändringar och omdaningar.

Vad är trendigt?

Just nu är det till exempelvis djurmönster på kappor som är mycket populärt. Även helfärgade dressar med djurmönster ligger på modet. Dessutom har flerfärgade plagg i starka färger börjat att intressera många människor och man ser allt fler av dem. Allt handlar idag om att göra ett starkt intryck och att våga synas.

Relaterade inlägg: