Vad gör en DNS?

Innehållsförteckning

Vad gör en DNS?

Vad gör en DNS?

Likt en telefonkatalog som översätter namn till telefonnummer så är databasen DNS en katalogtjänst som (bland annat) översätter IP-adresser – långa sifferkombinationer som datorer använder för att kommunicera med varandra – till domännamn, som är enklare för oss människor att hitta och komma ihåg.

Vad betyder DNS trafik?

DNS är en förkortning för “Domännamnssystemet” (Domain Name System på engelska) – ett system som finns till för att förenkla adressering mellan datorer på IP-nätverk genom att konvertera alfabetiska namn till numeriska IP-adresser.

Vad är ett DNS fel?

När du öppnar din webbläsare och skriver in ett webbplatsnamn, valfritt namn och domäntillägg, måste din dator ansluta till en DNS-server som returnerar rätt IP-adress som motsvarar webbplatsen du försöker komma åt. När matchningen är klar laddar din webbläsare den webbplats du behöver.

Vad är Telias DNS?

Ett eget domännamn är en viktig tillgång för dig som vill synas på internet. Med Telia DNS blir din webbadress sökbar för alla och hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Från 149 kr/år.

Relaterade inlägg: