Vad är en plattform?

Innehållsförteckning

Vad är en plattform?

Vad är en plattform?

För vissa företag är IT-plattformen en samlingsplats där man kan prata, socialisera sig digitalt eller dela texter och bilder. För andra handlar det mer om information och rådgivning. IT-plattformen kan även användas för annons- och reklamsyfte. Det finns inget rätt och fel med en IT-plattform.

Vad menas med digitala plattformar?

Plattformen sammanför två eller flera aktörer och underlättar deras transaktioner. ... Ett analogt exempel på plattform är en handels- eller marknadsplats, som köpcenter och gallerior, där kunder sammanförs med olika butiker och varumärken.

Är internet en plattform?

Tekniska plattformar är till exempel molntjänster och operativsystem (som det går att köra program på) eller infrastruktur som exempelvis appbutiker och själva Internet. ... Internet får nog betraktas som alla kommunikationsplattformars moder, och webben är en jätteplattform med internet som bas.

Vad är flersidig plattform?

Flersidig branschplattform: En flersidig branschplattform är en kombination av de två plattformarna ovan. I det här fallet tillhandahåller plattformens ägare den tekniska grunden för utveckling åt andra intressenter, men sköter också relationerna med kunden.

Är Windows en plattform?

De följande är exempel på olika plattformar: Android - operativsystem för mobila enheter, exempelvis smarta mobiltelefoner. ... Mac OS Classic – specifik kombination av programvara och maskinvara hårt styrt av en tillverkare. Microsoft Windows – uppsättning API:n som är mycket specifika för Windows och x86 miljön.

Vad är Plattformsarbete?

I plattformsekonomin (ofta även kallad gigekonomin) har digitala plattformar, i form av webbsidor och appar, en roll som förmedlare av arbete. Det finns olika sätt som dessa plattformar kan fungera på. Det påverkar vad du som utför jobb och uppdrag bör tänka på.

Vad är internet?

Internet är världens största nätverk. ... Genom internet kan man utbyta en stor mängd information mellan olika enheter. Typiska tjänster som är skapta för detta är fildelning, IP-telefoni, e-post, streaming-tjänster, sociala medier och så vidare.

Vad står internet för?

Internet, av engelskans mellannätverk, är världens största datornätverk. World Wide Web, e-post, fildelning, ip-tv och ip-telefoni är populära tjänster på internet. ... Resultatet är en mängd sammanlänkade nätverk som låter alla uppkopplade enheter kommunicera med varandra över hela världen.

Är Windows och Microsoft samma sak?

Microsoft Windows är ett samlingsnamn för flera familjer av operativsystem med mycket bred spridning på persondatorer, handdatorer och på senare tid även mobiltelefoner. Det är skapat av Microsoft och är företagets flaggskepp, tillsammans med Office-produkterna.

Vem kom på Windows?

Det var så det hela började för Microsofts projekt 1981 när det som blev Windows först utvecklades. Lyckligtvis, när Windows 1.0 släpptes 1985, tyckte en smart själ att ett lite mer konsumentfokuserat namn skulle kunna vara bättre. De hade rätt.

Relaterade inlägg: