Vad är en F prövning?

Innehållsförteckning

Vad är en F prövning?

Vad är en F prövning?

Prövning för höjning av F-betyg När du fått betyget ”F” i en kurs som ingår i din individuella studieplan, har du rätt att genomföra en prövning. För att kunna genomföra prövningen krävs att du kontaktar den lärare som du tidigare haft i den aktuella kursen. ... Du kan endast genomföra prövning i en kurs per datum.

Hur anmäler man sig till en prövning?

För att anmäla dig till en prövning så vänder du dig till vuxenutbildning i din hemkommun. Vissa kommuner har avtal med olika skolor för att sköta prövningarna och i de fallen kan du anmäla dig direkt till skolan. Skolan eller vuxenutbildningen får ta ut en avgift på 500 kr för varje prövning.

Hur går prövning till polis?

Prövning – Om du går vidare i din ansökan får du en kallelse till prövningen. Antagning – Om du är godkänd i alla moment i den medicinska och psykologiska prövningen samt i säkerhetsprövningsintervjun får du välja en ledig studieplats och aspirantutbildningsort på någon av de kommande utbildningsstarterna.

Kan prövning sänka betyg?

Nej, du kan endast höja betyget i en prövning.

När är prövning?

En prövning är ett prov som testar dina kunskaper i en kurs. Du som har kunskaper i ett ämne men saknar betyg kan göra en prövning. Om du har betyg i en kurs/ämne och vill höja ditt betyg kan du också göra en prövning.

Får man göra omprov på Komvux?

Prövningen kan inte flyttas till en annan prövningsperiod efter anmälan. Vill du ändra period måste du göra en ny anmälan och betala avgiften igen. Du har rätt att göra en prövning inom vuxenutbildningen om du är folkbokförd i Sverige.

Relaterade inlägg: