Vad är Träningsprinciper?

Innehållsförteckning

Vad är Träningsprinciper?

Vad är Träningsprinciper?

Vid träning utsätts kroppen för krav och utmaningar den inte är van vid och försöker då anpassa sig för att bättre kunna bemöta samma krav i framtiden. På det sättet leder fysisk träning till utveckling och ökad kapacitet. Om kroppen inte belastas på ett tag leder även det till en anpassning till rådande förhållanden.

Vad är principen om variation?

Det är viktigt att förstå att spelarnas utveckling, inte minst i åldern 13–19 år, gynnas av stor variation i träningen, exempelvis genom deltagande i flera olika idrotter. Det är viktigt med rätt balans mellan allsidig och specifik träning.

Vad är Överbelastningsprincipen?

När spelaren tränar anpassar sig kroppen till en högre nivå när den utsätts för tillräckligt stor belastning följd av tillräcklig återhämtning – positiv överträning enligt överbelastningsprincipen.

Vilket syfte har Rörlighetsträning?

Rörlighetsträning har alla nytta av, både elitidrottaren och stillasittaren. Genom att förbättra din aktiva rörlighet kan du träna bättre, motverka stelhet och skador samt få bättre hållning.

Vad är principen för styrketräning?

Det krävs stor planering för att bli starkare, explosivare, mer muskulös m.m. När man planerar sitt närmaste styrketräningsår gäller att ta hänsyn till de olika principer som är nödvändiga för utveckling. De är principen om specificitet, progression, duration, regelbundenhet, restitution och periodisering.

Vad är syftet med träningen?

Du blir piggare, starkare och minnet kan förbättras. Du som är vuxen rekommenderas att röra dig en halvtimme om dagen, till exempel ta en rask promenad. Kroppen är byggd för rörelse. Därför är det bra att träna varierat, både kondition, balans och muskelstyrka.

Vad menas med Kombinationsträning?

För att du ska kunna springa så snabbt, kraftfullt och effektivt som möjligt behöver du kombinationsträna, det vill säga medvetet blanda de olika träningsformerna konditionsträning, styrketräning och aktiv återhämtning.

Relaterade inlägg: