Vilket tal kommer före oändligt?

Innehållsförteckning

Vilket tal kommer före oändligt?

Vilket tal kommer före oändligt?

Den tyske matematikern Georg Cantor introducerade 1874 teorin om transfinita tal. Cantor accepterade att det fanns mängder och tal som var faktiskt oändliga och inte bara potentiellt oändliga. Han ansåg även att det kunde finnas olika oändligheter som var olika stora som han kom att kalla transfinita tal.

Hur stavas oändligt?

Hur upplevde du uppläsningen av oändlig? Föreslå en synonym eller ett motsatsord till oändlig....Hur böjs oändlig?
adjektiv
positivett oändligt
den|det|de oändliga
komparativen|ett|den|det|de oändligare
superlativär oändligast

Vad är mer än oändligt?

Cantor bevisade att mellan siffrorna noll och ett befinner det sig fler nummer än den totala mängden naturliga tal, vilken som sagt är oändlig. Därmed är oändligheten av reella tal “större” än oändligheten av naturliga tal, heltal och rationella tal.

Hur ser oändligt ut?

En lemniskata (även oändlighetssymbol eller oändlighetstecken) (∞) är en symbol som ser ut som en liggande åtta. Inom matematik används den ofta som symbol för oändligheten.

Vad innebär ändliga och oändliga?

Storleken av två mängder, båda med ett ändligt antal element, kan jämföras genom att man räknar antalet element i dem. Den metoden är oanvändbar om två mängder är oändliga. ... Om elementen i B tar slut innan alla element i A fått bilda ett par så har A fler element än B.

Vad är värdelös?

Värdelös betyder i stort sett samma sak som oanvändbar.

Vad är onormalt?

Onormal betyder ungefär detsamma som abnorm.

Har Evighetssymbol?

En lemniskata (även oändlighetssymbol eller oändlighetstecken) (∞) är en symbol som ser ut som en liggande åtta. Inom matematik används den ofta som symbol för oändligheten. Inom mysticism kan den representera Ouroboros.

Relaterade inlägg: