Varför blir man struken på antagning?

Innehållsförteckning

Varför blir man struken på antagning?

Varför blir man struken på antagning?

Om du gör en sen anmälan och den blir behandlad innan ditt antagningsbesked publiceras, kommer den att ingå i de max 45 hp som du kan bli antagen till. Den kan alltså göra så att lägre prioriterade utbildningar som du anmälde dig till i tid blir strukna, om du har prioriterat dem lägre än den sena utbildningen.

Hur vet man vilken reservplats man har antagning?

Om du går in på din ansökan du gjorde på gymnasieantagningen så ska du kunna se din reservplats där. På samma sida ska du även kunna se vilka datum som gäller i din kommun. Då alla svarskorten kommit in och registrerats, vanligtvis omkring augusti, påbörjas den första reservantagningen.

Hur fungerar Reservplatser universitet?

Du får stå som reserv till max 165 högskolepoäng - om du blivit antagen till 45 högskolepoäng. Har du inte blivit antagen till någon kurs får du stå som reserv till 215 högskolepoäng. Med andra ord är det väldigt viktigt att det högst placerade utbildningsvalet också är det du helst vill plugga.

Hur länge pågår reservantagning?

Reservantagningen pågår i regel enbart under den första veckan, i undantagsfall kan reserver kallas även under vecka två. Har du inte hört något efter två veckor innebär det att du inte kan erbjudas någon plats det året.

Hur gör man för att söka till högskola?

På antagning.se kan du anmäla dig till program, kurser och kurser inom program i en och samma anmälan. Du kan anmäla dig på två sätt, antingen via en webbanmälan eller genom att skicka ett brev. För att kunna göra en webbanmälan måste du först skapa ett konto.

Vad händer om man inte kommer in på universitet?

Plugga ihjäl dig Det finns dessutom folkhögskolor det går att söka till inom vissa ämnen där du blir antagen genom intervjuer med skolan och sånt. Kolla om din utbildning ges på såna skolor!

Hur svarar man på antagningsbesked?

När antagningsbeskedet med svarskrav lagts upp på Mina sidor skickar vi ett mejl till dig att du ska gå in och svara. Mejlet skickar vi till den mejladress du skrivit in i Min profil. Du hittar information om datum på Viktiga datum.

Relaterade inlägg: