Vad ingår i Entreprenörsarvodet?

Innehållsförteckning

Vad ingår i Entreprenörsarvodet?

Vad ingår i Entreprenörsarvodet?

Enligt kapitel 6 § 10 punkten 2 ingår i entreprenörarvodet enligt § 9 punkten 8 a) och b) förutom vinst även kostnader för räntor och ”centraladministration”.

Vad är Mängdförteckning?

Mängdförteckning ska omfatta mängduppgifter med eller utan beskrivning enligt definition i AB 04 och ABT 06. Syftet med en mängdförteckning är att, som en del av förfrågningsunderlaget och kontraktshandlingarna, redovisa mängd av visst arbete, med eller utan beskrivning av utförande, funktion eller kvalitet.

Vad ingår i arbetsledning?

När en anställd utför arbetsuppgifter som består av att fördela eller leda arbeten som är direkt hänförliga till entreprenaden ska detta ersättas såsom arbetsledning. Detta gäller oavsett om arbetsuppgifterna utförs direkt på arbetsplatsen, på kontoret eller på annan plats.

Vad är fall a och fall b?

Massor Fall A avses lämnas kvar inom arbetsområdet och återanvändas. Fall B avser att schaktmassorna är överskott och ska bortforslas och omhändertas av entreprenören. Fall B vid fyllning avser nyanskaffning av massor.

Vad för kostnader innehåller ett a pris?

À-priset skall vidare avse ”samtliga kostnader, inklusive kostnader för räntor centraladministration samt vinst för en i entreprenadhandlingarnas mening färdig enhet av arbete eller, om så föreskrivs, en eller flera delar av kostnaderna”. ”Påklädda” à-priser innebär således att à-priset skall inkludera samtliga ...

Vad är fall B?

Under denna rubrik står uppgift om ersättning för arbete som enligt MER ingår i ersättning för aktuellt arbete. Under denna rubrik står uppgift om tillägg till ersättning utöver den ersätt- ning som gäller för aktuellt arbete enligt mätregel.

Vad är mer Mät och ersättningsregler?

MER står för Mät- och ersättningsregler, en publikation inom AMA-familjen som sedan lång tid har en grundmurad ställning inom framför allt anläggningsbranschen. Även inom husfacket finns och tillämpas samma grundregler, men för installations- området saknas branschspecifika regler.

Vad är fall A?

För schakt avses med Fall A massor som enligt i handlingarna lämnade uppgifter är användbara till i entreprenaden ingående fyllningar eller la- ger, eller som ska lämnas kvar inom arbetsområdet. Med Fall B avses att massorna antingen inte är användbara för fyllningar och lager eller utgör överskottsmassor.

Relaterade inlägg: