Vem uppfann rivjärnet?

Innehållsförteckning

Vem uppfann rivjärnet?

Vem uppfann rivjärnet?

Det första kända riktiga rivjärnet uppfanns i Frankrike 1540 och användes i första hand till att riva ost. Ett rivjärn är en nödvändighet om du skall tillaga raggmunk och fläsk – en maträtt som är svårslagen!

Hur river man grovt?

När jag skulle riva lite morot började jag fundera lite över mitt rivjärn. En sådan metallåda med fyra sidor. Av dessa sidor använder jag bara två - för att riva fint och för att riva grovt. De andra två sidorna, måste jag generat erkänna, vet jag inte ens vad de är till för.

Vad använder man rivjärn till?

Ett rivjärn är ett köksredskap man använder till att riva t. ex. pepparrot, apelsinskal, citronskal m.m. Akta bara så du inte halkar och river dig själv. Ska man riva mycket så kan det i vissa fall vara enklare och gå snabbare att använda en matberedare.

Vem uppfann spännband?

Inspirerad av bilbälten uppfann Ericsson 1971 ett nylonband som ersatte de besvärliga kättingarna vid lyften av containrar. Han lyckades inte få med sig Sten A Olsson i Stena-rederiet och startade då eget.

Vem uppfann Äggskivaren?

Äggskivaren uppfanns troligtvis av den tyska entreprenören Willy Abel i början av 1900-talet och var ett av de mest framgångsrika massproducerade föremålen 1909.

Vad innebär riva grovt?

Genom att dra det man vill riva nedåt mot hålkanterna bildas strimlor, spån eller skivor beroende på hålens utformning. Den färdigrivna produkten hamnar i centrum av rivjärnet, så man kan använda rivjärnet stående på exempelvis en skärbräda. Rivjärn finns även i andra former och i olika storlekar.

Vilken Microplane?

Bäst i test: Microplane Classic Rivjärn Microplane har flera olika sorters rivjärn i sitt utbud, men just modellen Classic är ett speciellt omtyckt rivjärn. Den har ett ergonomiskt soft-grip handtag som går att få i flera olika färger. och är tillverkad i skarpt fotoetsat stål.

Vem uppfann ekolod?

Tyska fysikern och uppfinnaren Alexander Behm (1880-1952) uppfann 1912 ekolodet som han året därpå fick patent för. Efter Titanickatastrofen 1912 försökte Behm uppfinna ett system som skulle kunna upptäcka isberg med reflekterande ljudvågor.

Vem uppfann Häftstiftet?

Det var i denna pre-industriella värld som Mustad i den lilla byn Gjövik, från 18, växte fram för att bli en av de ledande norska leverantörerna av små metallprodukter som stängseltråd, spik, stift, hästskosöm, spik för fartygbygge, pappersgem, häftstift och en nästan oändlig rad andra tråd-baserade ...

Hur tillverkas ett rivjärn?

Rivjärn är ofta gjorda av metall. Klassiska rivjärn brukar ha fyra yttersidor, vara öppen i botten och toppen samt ha ett handtag ovanpå för att man ska kunna hålla rivjärnet på plats vid användning och förflytta det lättare. Varje yttersida består av hål, i en viss storlek, med vassa kanter.

Relaterade inlägg: