Vad betyder Rillad yta?

Innehållsförteckning

Vad betyder Rillad yta?

Vad betyder Rillad yta?

Rillad eller slät yta? Rillad yta kan med fördel läggas som halkskydd i trappor och där det finns risk för att halka (förutsatt att de lägga på tvären) undvik att lägga hela altan golv då det inte är så bekvämt att stå och gå på.

Vad menas med sparring?

Med sparrar avses normalt virke med en tjocklek på 70 mm eller mera. När vi talar om sparrar i denna artikel avses en kraftig regel i takkonstruktionen. Och sparrar ställs alltid på högkant för att få störst styrka och hållbarhet.

Vilket träslag används till Underlagsspont?

Underlagsspont eller råspont är virke som har en not och en fjäder/spont längs brädans långsidor. Sammanfogning av flera brädor ger en tät och jämn yta. Används som underlag vid taktäckning eller som undergolv.

Vad är skillnaden på råspont och Underlagsspont?

Med underlagsspont (råspont) bakom gipsskivan hänger den nya TVn säkert. Underlagsspont med ändspont kan skarvas löpande. Moelven levererar Underlagsspont med två rillade sidor för ökat säkerhet under monteringsarbete samt minskat risk för mögelpåväxt.

Vad är syftet med spontat virke?

Spont eller spontat virke är brädor med spår (not och fjäder) som gör att de kan kilas ihop en efter en, efter eller på varandra. Råspont används vanligtvis i golv, yttertak och väggar.

Vad är sparring i boxning?

Sparring är en träning i kampsport, som kan liknas vid slagsmål under kontrollerade former i övningssyfte. Sparring sker oftast i träningslokal, mot en eller flera personer. Sparring är särskilt vanligt utan vapen, såsom i boxning och karate, men sparring med träningsvapen förekommer.

Vilket träslag används till reglar?

Gran är det träslag som i första hand används till konstruktionsvirke. Till snickerier, lister och invändiga paneler används vanligen virke från furu men även gran kan användas. Lövträ, till exempel ek och bok, används i golvbeläggningar och i möbler. Virkets materialegenskaper varierar mellan olika träslag.

När används råspont?

Råspont är en typ av bräda som är framtagen bland annat för att användas till undertak. Råsponten består av sågade brädor av gran eller fur med not och fjäder längs dess sidor. Detta gör att brädorna fäster i varandra så att de tillsammans bildar en hel träskiva över taket.

Vad betyder Rillad råspont?

Underlagsspont (råspont) används som underlagstak eller i vägg bakom exempelvis gips. Ytorna på underlagssponten är bearbetade. Ena sidan är rillad, den andra hyvlad eller rillad. Syftet är att få bort näringsämnen från ytan och minska risken för mögelpåväxt.

Relaterade inlägg: