Varför heter det Rinkeby?

Innehållsförteckning

Varför heter det Rinkeby?

Varför heter det Rinkeby?

Namnet Rinkeby kommer från det äldre svenska ordet rinker, som betyder "krigare". ... I Rinkeby har många fornfynd gjorts.

Är Rinkeby en kommun?

Stockholm Municipality Rinkeby/Municipalities

Vad tillhör järvaområdet?

Tensta
Tensta
KommunStockholm
KommunområdeVästerort
StadsdelsområdeSpånga-Tensta stadsdelsområde
Bildad1967

Vilka bor i Rinkeby?

Rinkeby var ett stadsdelsområde i Västerort i Stockholms kommun som omfattade stadsdelen med samma namn och hade cirka 16 000 invånare. 67 procent av befolkningen i Rinkeby hade utländsk bakgrund, av dessa var ungefär hälften utländska medborgare. Rinkeby är omtalat redan 1347, och det var en by med flera gårdar.

Hur många invånare finns det i Rinkeby?

Rinkeby-Kista är ett stadsdelsområde i Västerort i Stockholms kommun med 49 273 invånare (2016).

Hur många nationaliteter finns i Rinkeby?

Att beskriva Rinkeby är som att beskriva en hel stad, och inte vil- ken stad som helst utan en världsstad. På en kvadratkilometer lever och samsas mer än hundra olika nationaliteter.

Vilken stadsdel tillhör Akalla?

Akalla är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun. Stadsdelen tillhör Rinkeby-Kista stadsdelsområde och Spånga-Kista församling. Den ligger ca 13 kilometer nordväst om centrala Stockholm på Järvafältet. Utbyggnaden genomfördes 1972-1977, samtidigt som i Husby och Kista.

Vem är ledare för Shottaz?

En av ledarna är Mohamed Abdigahni Ali, mer känd under namnet Makkan eller Makelele. Han avtjänar livstids straff i Danmark för ett dubbelmord som skedde sommaren 2019 på en rivaliserande gängmedlem i gänget Shottaz och dennes svåger, som också var medlem i ett kriminellt nätverk.

Vilken kommun tillhör Bromsten?

Bromsten
Bromsten
Fristad, byggnad från 1902 i Bromsten.
KommunStockholm
KommunområdeVästerort
StadsdelsområdeSpånga-Tensta (stadsdelsområde)

Vad ingår i Spånga?

Spånga-Tensta är ett stadsdelsområde i Västerort inom Stockholms kommun med 39 082 invånare (2014).. Stadsdelsområdet omfattar stadsdelarna Bromsten, Flysta, Solhem, Lunda, Sundby och Tensta. Det sistnämnda området byggdes under miljonprogrammet.

Relaterade inlägg: