Kan lärlingar kallas?

Innehållsförteckning

Kan lärlingar kallas?

Kan lärlingar kallas?

För att bli färdigutbildad behöver du praktisera dina kunskaper på ett företag med kollektivavtal. Du kan också göra hela din yrkesutbildning på ett företag. Du kallas då traditionell lärling eller företagslärling.

Vad innebär det att vara lärling?

Som lärling får du lära dig ett yrke genom att kombinera lärande på en arbetsplats med lärande i skolan. Det innebär att du går minst halva din utbildning på en eller flera arbetsplatser. Lärlingsutbildning inom handeln.

Hur mycket är en Lärlingslön?

Lärlingsersättning är ett bidrag för dig som går på en utbildning på gymnasiet där delar av din utbildning är på en arbetsplats. ... Bidraget är 1 000 kronor i månaden och du får det under den tid du studerar på en gymnasial lärlingsutbildning eller en lärlingsliknande utbildning på ett introduktionsprogram.

Vad tjänar en lärling inom bygg?

Den normala utbildningstiden som lärling är 1600 timmar, ca 1 år. Lägsta lön för lärlingar 2017 var 13 989 kr/mån.

Vad tjänar en lärling inom VVS?

Den lägsta lönen när du ligger i period sju är drygt 110 kronor i timmen. Det är inte alls så illa för någon som aldrig arbetat tidigare. När du nått upp till period 10 måste de minst betala dig 153 kronor i timmen, men då är du nästan klar och kan troligtvis allt som krävs för att bli en bra rörmokare.

Kan man få lön som lärling?

Det finns ingen lagstadgad lön för lärlingar, däremot händer det att företag erbjuder lärlingslöner. Hör med den arbetsplats du ska genomföra din lärlingsutbildning på för ytterligare information.

Relaterade inlägg: