Vad är Serbien känd för?

Innehållsförteckning

Vad är Serbien känd för?

Vad är Serbien känd för?

Serbien är en av de största exportörerna av hallon i världen. Inte bara det, men Serbien brukade vara den största exportören av plommon och katrinplommon, och på sistone växer dess potential att exportera körsbär.

Vilket språk talar man i Serbien?

Serbian Serbia/Official languages

Hur stor är Serbien?

88,361 km² Serbia/Area

Vad är Belgrad känd för?

Belgrad har blivit omtalad för sitt nattliv. Många nattklubbar har öppet till tidig morgon och är utspridda över hela staden. De mest kända och besökta nattklubbarna finns på strandbåtarna (splavovi) utefter Donau och Sava. Strandbåtarna är populära under sommarmånaderna.

Vad tillhör Serbien?

Serbiens huvudstad är Belgrad med cirka 1,6 miljoner invånare. I norr ligger den autonoma provinsen Vojvodina. Från 1918 utgjorde Serbien stommen i den sydslaviska statsbildningen Jugoslavien men från och med den är Serbien en självständig stat efter att statsförbundet Serbien och Montenegro upplösts.

Vilket språk talar man i Bosnien?

Bosniska KroatiskaSerbiska Bosnia and Herzegovina/Official languages

I vilka länder pratar man serbiska?

serbiska, sydslaviskt språk, modersmål för ca 7,7 miljoner bosatta i Serbien och 661 000 i Montenegro. Utanför detta område är serbiska modersmål för bl. a. drygt 300 000 utvandrare i Nordamerika, 200 000 i Västeuropa och 25 000 i Sverige.

Relaterade inlägg: