Vad är en BTA?

Innehållsförteckning

Vad är en BTA?

Vad är en BTA?

I bygglovssammanhang används nästan uteslutande begreppen Byggnadsarea (BYA) och Öppenarea (ÖPA). Begreppet Bruttoarea (BTA) används oftast för beräkning av bygglovavgifter.

Hur länge handlas BTA?

Dessa teckningsrätter kan handlas på marknaden likt hur en vanlig aktie handlas under perioden 13 maj – 22 maj under kortnamnet (ticker) MOMENT TR. Teckningsrätterna ger en aktieägare rätt att teckna nya aktier i bolaget.

Vad är uniträtter?

En uniträtt innebär i regel att du får rätt att teckna dig för flera olika värdepapper. Till exempel kan en unit bestå av både aktier och teckningsoptioner. ... Ett visst antal inlösenrätter ger dig rätt att sälja en aktie till bolaget för ett pris som överstiger marknadspriset.

När blir SAS BTA aktier?

Vid samma tillfälle som BTA bokas in på din depå så bokas dina teckningsrätter ut. BTA bokas automatiskt om till den vanliga stamaktien så snart aktiekapitalhöjningen är klar hos Bolagsverket. Till dess att BTA:erna har omvandlats kan man vanligtvis handla med dem på börsen som om det vore en vanlig aktie.

Hur räknar man fram BTA?

Bruttototalarean, BTA beräknas enligt Svensk standard SS21054:2009. Den är summan av alla våningsplans area och mäts från byggnadsdelarnas utsida. I BTA inräknas bland annat mellanvåning (entresol).

När blir BTA vanliga aktier?

Sista dag för handel med BTA är den 7 december 2021. Avstämningsdag hos Euroclear är den 9 december 2021, varefter BTA omvandlas till aktier. De nyemitterade aktierna beräknas att bokas in på respektive depå/VP-konto den 13 december 2021.

Vad betyder rätter?

En teckningsrätt är ett värdepapper som ger innehavaren rätt att teckna aktier vid en nyemission, dvs att innehavaren av teckningsrätterna erbjuds att köpa ett visst antal aktier i ett företag till ett givet pris på en given tidpunkt i framtiden. ... Teckningsrätter utfärdas i form av teckningsrättsbevis.

Vad är en emission?

Om du har ett aktiebolag sker detta tillskott av ägarkapital genom, vad som kallas för nyemission. När det sker en nyemission erbjuder bolaget sina aktieägare att teckna nya aktier i företaget. Det här kallas för att bolaget emitterar.

Relaterade inlägg: