Vad betyder siffrorna i kylskåpet?

Innehållsförteckning

Vad betyder siffrorna i kylskåpet?

Vad betyder siffrorna i kylskåpet?

Ju högre siffra termostaten ställs på, desto kallare blir det i skåpet. Låt skåpet gå ett dygn mellan varje ändring av termostatinställning- en så att temperaturen i skåpet och matvarorna hinner anpassa sig till temperaturinställningen. Den inställda temperaturen hålls sedan automatiskt.

Vilken siffra ska kylen stå på Electrolux?

Dra ut stickkontakten ur vägguttaget. Temperaturen i kylskåpet Lämplig förvaringstemperatur i kylen är ca +5°C. Är termostaten ställd på en för kall temperatur kan det på vissa ställen i skåpet bli så kallt att varor med hög vattenhalt fryser. OBS!

Hur varmt ska det vara i en lägenhet?

Folkhälsomyndighetens rekommendationer säger dock att temperaturen i en lägenhet bör vara mellan 20 och 24 grader. Det är riktlinjer som gäller båda hyresrätter och bostadsrätter. Temperaturen får inte långvarigt vara lägre än 18 grader, eftersom det då finns risk för människors hälsa.

Vad ska förvaras i kylskåp?

Kött och fisk behöver generellt förvaras kallt och långt ner i kylskåpet, såvida det inte finns en speciell plats för sådana varor. Grönsaker ska om möjligt förvaras i en separat låda. Kallskuret ska också förvaras kallt och i lådor så att man får en bra överblick.

Relaterade inlägg: