Vad står Seko för?

Innehållsförteckning

Vad står Seko för?

Vad står Seko för?

Seko, Service- och kommunikationsfacket - Sekos förbund.

Vilket förbund tillhör Seko?

Seko är ett fackförbund för nio branscher inom service och kommunikation och är medlem i LO - Landsorganisationen i Sverige. Förbundet har cirka 110 000 medlemmar inom nio olika branscher som Post, Trafik, Tele, Väg och ban, Civil, Sjöfolk, Energi, Försvar samt Vård.

Vad kostar kollektivavtal Seko?

Seko tar ut en serviceavgift för hängavtalsbundna företag. Avgiften ska täcka de kostnader förbundet har för hängavtalen och uppgår till 6,5 procent av aktuellt prisbasbelopp årligen.

Varför Seko?

Seko förhandlar om dina anställningsvillkor och om kollektivavtal på din arbetsplats. Seko har anställda ombudsmän som har till uppgift att bevaka branschfrågor, teckna kollektivavtal samt stödja förtroendevalda. Det finns också ombudsmän med specialkompetens i arbetsmiljö-, försäkrings- och pensionsfrågor.

Vad heter Sekos förbundsordförande?

Valle Karlsson, förbundsordförande – Att vara ordförande är ett hedersuppdrag som innebär att du fått både förtroendet och det yttersta ansvaret att driva medlemmarnas fackliga frågor i många olika sammanhang.

Vad ingår i Sekos medlemsavgift?

Det här ingår i ditt medlemskap Som medlem i Seko ingår flera försäkringar som kan trygga din vardag, bland annat en inkomstförsäkring. Du kan också komplettera och köpa till försäkringar för ett extra bra skydd. Dessutom erbjuder vi dig personlig rådgivning.

Vilket fack tillhör servicetekniker?

Unionen - Sveriges största fackförbund - Gör som 600 000 andra - Bli medlem i Unionen.

Vad kostar Sekos a kassa?

Avgiften till Sekos a-kassa är 148 kr i månaden.

Vad kostar det att skaffa kollektivavtal?

Vad kostar kollektivavtalet? Avtalet är inte belagt med några avgifter. De kostnader som följer avtalet är försäkringspremier (Fora). Kostnaden för försäkringarna är under 2017 drygt 4,5 procent av lönesumman och betraktas ur skattesynpunkt som avdragsgill kostnad.

Vad ingår i fackavgiften Seko?

Medlemsavgiften är 148 kronor i månaden för den som är medlem i både a-kassan och facket. För den som har medlemskap i båda organisationerna ingår förbundets inkomstförsäkring.

Relaterade inlägg: